Odsávanie v potravinárskych závodoch

Popis aplikácie
PROBLÉMY PROCESU ODSÁVANIE V POTRAVINÁRSKYCH ZÁVODOCH
Vysokoúčinné odsávanie v potravinárskych závodoch je veľmi dôležitá na zabezpečenie čistého pracovného prostredia. Prach voľne sa šíriaci do priestoru výrobnej linky môže byť zdrojom nečistôt a baktérií, ktoré sú pri výrobe potravín úplne nežiaduce. Usadeniny potravinového prachu v rohoch linky môžu vytvárať výbušné prostredie, a tým ohrozovať pracovníkov výroby. Hlavné aplikácie odsávania potravinárskeho prachu sú odsávanie cukrového prachu, odsávanie múky, odsávanie korenia, odsávanie balenia výrobkov.
Odsávanie potravinárskeho prachu možno riešiť centrálne pomocou centrálnej filtračnej jednotky a potrubia k jednotlivým miestam odsávania prachu. Lokálne zdroje prachu sa môžu odsávať lokálne pomocou malých lokálnych filtračných jednotiek. Filtračné jednotky sa líšia v závislosti od toho, či sa odlúčený materiál použije na ďalšie použitie pri výrobe potravín alebo skončí v odpade. Filtračné jednotky a kompletné odsávacie systémy sa vyrábajú a dodávajú z nehrdzavejúcej ocele.